Намаляват наказанията в застраховането

915
Намаляват наказанията в застраховането

Тенденция на траен спад на наказателните постановления в застраховането се очерта през последните четири месеца, става ясно от бюлетина на Комисията за финансов надзор. Не така стоят нещата при жалбите и актовете за административни нарушения.

Общо 17 наказателни постановления е издало управление „Застрахователен надзор“ от началото на 2012 г. – 10 през януари и 7 през февруари. За сравнение, те са били 21 през януари 2011 г. и 133 през февруари. Нещо повече – наказанията бележат траен спад от четири месеца насам, както се вижда от таблицата и графиката.

Сравнително константен остава броят на жалбите, както и този на актовете за административни нарушения.

Срещу застрахователи и посредници са постъпили 74 жалби през февруари и 69 – през януари тази година. Броят на актовете за административни нарушения пък е съответно 54 и 26. Стойностите са по-ниски спрямо същите месеци на предходната година, но не се наблюдава изразения спад, като при наказанията.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg