Управление "Осигурителен надзор" на Комисията за финансов надзор обяви резултатите от промяна на участието и прехвърляне на средства на осигурени лица от един пенсионен фонд в друг за второто тримесечие и първото полугодие на 2008 г.

През второто тримесечие на 2008 година в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 24 188 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средствата от един пенсионен фонд в друг.

Общо 21 656 осигурени лица от подалите заявления през второто тримесечие на 2008 г., са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд от съответния вид е 15.644 млн. лв.

Осигурените лица, възползвали се от правото си за промяна на участие и прехвърляне на средства от индивидуалните партиди през първите шест месеца на 2008 г. са общо 41 693. Общият размер на прехвърлените средства от началото на годината е 30.712 млн. лв.

Данните са получени на база на справките, представени от пенсионноосигурителните дружества в Комисията за финансов надзор.