Печалбата на Travelers пада в резултат на по-ниски инвестиционни приходи

660
Печалбата на Travelers пада в резултат на по-ниски инвестиционни приходи

Един от най-големите застрахователи на имущество в САЩ Travelers Companies Inc отчете спад на печалбата във второ поредно тримесечие, в резултат на по-слаби инвестиционни приходи, предава Bloomberg.

Нетната печалба пада с 11%, до 967 млн. долара, или 1.54 долара на акция, през първата четвърт на 2008 г., в сравнение с 1.09 млрд. долара печалба, или 1.56 долара на акция, отчетена година по-рано, съобщи базираната в Сейнт Пол, Минесота, компания. Оперативната печалба на компанията възлиза на 1.61 долара на акция, надхвърляйки средната прогноза за 1.53 долара на акция, дадена от 18 анализатори, интервюирани от Bloomberg.

CEO-то Джей Фишман, който изведе компанията до 16-процентен ръст на печалбата на акция през миналата година, ще съкрати 325 служители, поради факта че конкуренцията за корпоративни клиенти в застраховането води до спад на цените. Компанията като цяло избегна загубите, свързани с високорискови ипотеки, докато конкурентите й, включително и American International Group Inc, обявиха намаления на активи, които повлияха на финансовите им резултати.

От Travelers съобщават, че очакват оперативна печалба в размер на между 5.55 и 5.85 долара на акция тази година, което е по-висок резултат от прогнозираните през януари 5.40 до 5.75 долара на акция. Резултатът все пак е по-нисък от средната оперативната печалба в размер на 6.06 долара на акция, прогнозирана от 19 анализатори, интервюирани от Bloomberg.

Инвестиционните приходи на компанията спадат с 12%, до 650 млн. долара през първото тримесечие на годината. Брутните премийни приходи намаляват с 2.3 процента, до 5.93 млрд. долара, докато нетните премийни приходи нарастват с 1%, до 5.19 млрд. долара. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg