Измамници се представят като служители на юридически лица за бързи кредити и предлагат застрахователни договори „Злополука и заболяване“ от името на ЗАД Виктория, като обезпечение на договорите за кредит. Това алармираха от засегната застрахователната компания.

Като кредитори се посочват различни дружества – например „SOS Кредит ЕООД и „Корект Кредит” ЕООД. За тези дружества се твърди, че са регистрирани във Виена и са със седалище в гр. Бургас, на един и същи адрес. Като представляващи дружествата се посочват различни лица, но с еднакви ЕГН и номера на лични карти. На кредитополучателите се изпращат проекти на застрахователни договори от името на ЗАД Виктория, Главна агенция София, представлявано от лицето Весела Маринова.

От застрахователната компания Виктория информират клиентите си и заинтересованите лица, че не предлагат такъв вид застраховка за дружества, които нямат съответните регистрации като кредитни институции.

Полицата на измамниците освен това не отговаря нито на визията, нито на съдържанието на застрахователни полици, които дружеството издава, а посоченото като негов представител лице с име Весела Маринова, не е служител на компанията, категорични са от Виктория.

Сумите, които се заплащат като застрахователна премия не постъпват в дружеството, а се превеждат по сметките на различни физически лица, нямащи нищо общо с дружеството. С подписване на такъв договор и плащане на посочената, като застрахователна премия, сума, съответния кредитополучател не получава застрахователна закрила от Виктория, обясниха още от застрахователя.

Застрахователната компания отправиха молба към получите предложение за подобна застраховка, незабавно да се обърнат за съдействие към най-близкия офис на дружеството.