Робърт Бенмоше е заплашвал миналата седмица да си подаде оставката, ако председателят на Съвета на директорите на компанията Харви Голуб не напусне застрахователя

Изпълнителният директор на проблемния американски застрахователен гигант American International Group Inc - Робърт Бенмоше е заплашвал миналата седмица да си подаде оставката, ако председателят на Съвета на директорите на компанията Харви Голуб не напусне, съобщи агенция "Блумбърг", позовавайки се на осведомени източници.

В хода на срещата на Съвета на директорите, проведена на 25 юни Бенмоше е поискал по-голям контрол при продажбата на азиатското подразделение AIA Group, включително възможността да се направят промени в топ-мениджмънта. Подготвеният четири седмици по-рано проект за продажбата на подразделението на британския гигант Prudential се провали, тъй като Съветът на директорите на AIG спря сделката, мотивирайки се със занижената цена.

Точно преди година Бенмоше отново заплашваше да си подаде оставката ако не се реши въпросът с бонусите за ръководството на застрахователя.

Източник: insurance.bg