Жителите на Калифорния са заплашени от развихрилите се в щата пожари, докато тези по Източното Крайбрежие изпитват заплаха от урагани.

Въз основа на нарастващата заплаха за домовете на голяма част от американците те трябва да преразглеждат своите застраховки, за да не изпитат сериозни загуби, коментира финансовото издание Bloomberg.

Около две трети от щатските домове са "недозастраховани" през изминалата година със средно 18% от стойността им, според информация, подадена от Marshall & Swift/Boeckh.

Собствениците често бъркат стойността на техните жилища, която би следвало да включва в себе си и стойността на земята, заедно с това, което ще им е нужно за ново изграждане на домовете.

Често застрахователните агенти предвиждат една сума за застраховане, но отговорност на собствениците остава да сметнат дали тя ще им е достатъчна при евентуално катастрофално явление.

Застрахователите обикновено плащат размера на сумата, за която е направена застраховката, дори и ако това е по-малко от реалните разходи за възстановяване на дома.

А някои собственици остават с погрешно впечатление, че застраховките им покриват всякакъв тип щети, като наводнения, земетресения и др.

Докато ураганът Катрина бе най-значителният такъв в САЩ, довел до огромни щети и загуби за застрахователните компании, то ураганът Андрю през 1992 г., доведе до преразглеждане на начина, по който индустрията състави своите политики.

Компанията Allstate Корп, най-големият публично търгуван застраховател на жилища и автомобили в САЩ, например, не предлага застраховки с неограничено покритие.