Тръгва нова за България застраховка - срещу обезценка на автомобили

2771
Тръгва нова за България застраховка - срещу обезценка на автомобили

Нова за България застраховка срещу обезценката на автомобилите си в случай на тотална щета или кражба, започва да предлага УниКредит Застрахователен брокер на клиентите на УниКредит Лизинг.

По тази застрахователната програма клиентите ще получават обезщетение, което покрива реалните му загуби, а не само пазарната оценка на автомобила към момента на застраховането (както е при традиционното Каско).

В случай на тотална щета застраховката „Каско“ обезщетява застрахованите на база на действителната стойност на автомобила към деня на застрахователното събитие, съгласно Кодекса за застраховане. В резултат на това полученото от застрахователя обезщетение често не оставя лизингополучателите с достатъчно средства, за да си купят същия автомобил, който са ползвали и преди.

„Решихме да предложим на клиентите си тази нова за българския пазар застраховка, за да им дадем възможност да се защитят напълно от загубите в случай на кражба или тотална загуба“,каза Калин Желев, управител на УниКредит Застрахователен Брокер.

С течение на времето пазарната стойност на автомобила намалява за сметка на разходите по него. „Вследствие на това тя не е достатъчна, за да покрие напълно реалните разходи, направени за автомобила - първоначалната вноска по лизинга, изплащането му във времето, както и разходите за поддръжка през годините. Докато човек използва автомобила си той плаща тази разлика като цена за удобството, но какво би станало, когато поради кражба или катастрофа бъде лишен от колата си? Разходите не само, че стават по-осезаеми, но и се появяват допълнителни, свързани с липсата й“, коментира още Калин Желев.

Обезщетението по новата застраховка ще представлява процент от първоначалната фактурна стойност на автомобила, като максималният размер достига 15 000 евро. Така тя ще компенсира в значителна степен обезценяването на автомобила и в случай на тотална щета или кражба, осигурявайки допълнителни средства на клиента, с които той да посрещне нарасналите в този момент разходи или да внесе първоначалната вноска за нов автомобил от същия клас използван досега.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Yessica
# 0
00:06 | 18 June 2012
That's ralely thinking at a high level
.
# 1
15:03 | 9 March 2012
животът е кофти нещо , 5 години наред си плащаш каско и нищо не се случва, казваш си няма смисъл от него само си давам парите на вятъра.една година не си правиш каско и катастрофа...умряла работа... :)
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg