Американските акции скочиха след добри макро данни

589
Американските акции скочиха след добри макро данни

Уолстрийт приключи сесията в понеделник с повишения след като секторът на услугите отчете ръст и инвестиционната банка Goldman Sachs препоръчва да се инвестира в големите щатски банки, които според тях ще се представят по-добре от регионалните кредитни институции.

Акциите започнаха сесията колебливо, но след обявяването на данните за сектора на услугите, поеха уверено в положителна посока и се движеха така до края на сесията. ISM индексът на услугите беше по-висок от очакванията със стойност 50.9 и за пръв път от година е над 50 пункта - границата, над която се счита, че секторът се разширява. Това беше добра новина за инвеститорите и те възвърнаха позитивизма си относно възстановяването на икономиката и пазара след четири поредни сесии на спад.

Индексът Dow Jones Industrial Average скочи с 1.2%, или 112.08 пункта, до 5599.75. Широкият измерител на пазара S&P500 се увеличи с 15.25 пункта, или 1.5%, до 1040.46. Технологичният индекс Nasdaq Composite нарасна с 20.04 пункта, или 1%, до 2068.15 пункта.

С наближаването на сезона на резултатите за третото тримесечие анализаторите отправят все по-окуражаващи коментари към публиката. От MFC Global Investment, инвестиционна компания, която управлява 20 млрд. долара обявиха, че очакват много силни финансови резултати от компаниите. Поради факта че анализаторите, които правят прогнози за резултатите, са твърде консервативни в момента, техните очаквания са занижени. Компаниите от друга страна показаха през предното тримесечие, че могат да се справят добре по време на рецесия и като резултат акциите им нараснаха значително.

Швейцарската инвестиционната банка Credit Suisse Group AG разпространи доклад вчера, озаглавен „Ценни книжа: Не е време за продажби", в който обясняват, че тактическите индикатори на сегашните нива обикновено ги подтикват към понижение на рейтингите на акциите, но сега те не са от голямо значение на този етап от икономическия цикъл. „Бъдеща корекция е възможна, но ние вярваме, че S&P500 ще стигне 1100 пункта до края на годината"

Финансовите акции скочиха след като Goldman Sachs повиши техните рейтинги. Wells Fargo & Co нарасна с 6.9% до 28.09 долара, Bank of America Corp добави 3.8% до 16.96 долара.

Петролните фючърси с доставка ноември се повишиха до 70.41 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк, след като доларът отново поевтиня.

Изготвил: Константин Сираков, инвестиционен консултант, Global Markets Ltd.

Използвани са публично достъпни източници на информация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg