Анализаторите на Wall Street никога не са били толкова песимистични за щатските пазари

666
Анализаторите на Wall Street никога не са били толкова песимистични за щатските пазари

Анализаторите на Wall Street никога не са били по-песимистично настроени относно очакваното развитие на фондовия пазар в най-голямата световна икономика, на фона на достигането на нов максимум от широкия индекс Standard & Poor's 500.

На четвърти юни индексът достигна до нов максимум, превишавайки пика си от март 2000-та година, когато регистрира най-висока стойност от 1 539.18 пункта.

Препоръките на анализаторите за покупка на акции "Buy" са се понижили под тези за задържане на акциите "Hold" за пръв път в историята на Wall Street през февруари, като към момента препоръките за покупки са между 45.3 и 47.8% от тези за задържането им.

В същото време препоръките за продажба на щатски акции - "Sell" са се повишили до 6.9% към момента, на фона на нивото им от едва 1.9% при предишния пик на широкия индекс през март 2000-та година.

През март преди седем години препоръките за покупки са били близо три пъти повече от тези за задържане на акциите.

Значително са се повишили и сделките по продажба "на късо" на акции, като оборотът по такива сделки, при които инвеститорите продават акции без да ги притежават реално с надеждата да си ги купят по-късно на по-ниски цени, са се повишили до 3.1% от общия оборот на NYSE.

Значително по-точни стават и препоръките на анализаторите от инвестиционните банки, като седем от десетте финансови институции дали препоръки са превишили ръста на индексът S&P 500 от юни 2005 година насам, в сравнение с едва две от десет за периода юни 2003 - юни 2005 година.

Най-висока би била доходността на инвеститорите следвали съветите на Merrill Lynch, които биха донесли дохдност от 23.9%, следвани от тези на Piper Jaffray с доходност от 20.4%.

Индексът S&P 500 се е повишавал през последните четири години, като за посочения период е увеличил стойността си близо два пъти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg