„Глобалната програма за придобиване на акции от служители” на Société Générale през 2007 година отбеляза ръст от 47 процента в записването при участието на общо 57 страни.

През последните 20 години Société Générale предлага на служителите си възможността да станат акционери в Групата, като закупуват акции от компанията при преференциални условия. Формиралата се група от служители-акционери, колективно представляват най-големия акционер на банката.

От 2003 година “Глобална програма за придобиване на акции” постепенно се отваря и включва нарастващ брой от служителите извън пределите на Франция, от международните филиали на Société Générale. През всичките 20 години от активиране на Глобалната програма, служители реално могат да се възползват от финансовите и бизнес постижения на групата Société Générale.

В частност чрез „Глобална програма за придобиване на акции” се дава възможност както на филиалите, така и на новите служители, да се интегрират по-добре в Групата, като през 2007 година над 15 000 служители имаха за първи път възможност да станат акционери в Société Générale.

Резултатите в проценти за „Глобаланата програма за придобиване на акции от служители” 2007 на Société Générale, са повече от отлични:

- общо 59.2% от 125,000 настоящи служители закупуват акции;
- общо за Франция: Société Générale и френските подразделения, включително Crédit du Nord, процентът на участие е 80%;
- общо процентът на записване в международните филиали е 35.4%.

Актуалното състояние към юли 2007 г. е следното: повече от 74 000 настоящи и бивши служители от целия свят са акционери в Société Générale, като те притежават приблизително 7.5% или 4.6 милиарда евро от капитала на френската група.