Първият търговско-развлекателен комплекс в Плевен ще отвори врати след реконструкция на знакова сграда в идеалния център на града. “Мол Плевен” ще бъде завършен през септември 2008 г.

Инвеститорът “Ния” ЕООД планира да вложи приблизително 9.2 млн. евро в обекта, което го нарежда сред най-мащабните проекти за северозападна България. С откриването му се очаква в града да бъдат разкрити около 430 нови работни места.

Търговската площ на “Мол Плевен” е 11 000 кв. м. Изграденият от 5 нива комплекс ще включва около 40 магазина, супермаркет, ресторанти и кафета, кино, химическо чистене, аптека. За децата е предвиден детски увеселителен център. Молът е разположен на пешеходната търговска улица “Васил Левски” в близост до важни административни сгради. На разположение на гостите ще има голям паркинг. Наблизо са и основните спирки на обществения транспорт.

Концепцията и желанието на инвеститора е да превърне “Мол Плевен” в любимо място за пазаруване, развлечения и срещи не само на жителите на града, но и на цялата Плевенска област. “Вярваме, че плевенчани бързо ще оценят предимствата, които предлага подобен комплекс, а именно разнообразни възможности за пазаруване и забавления за цялото семейство под един покрив”, каза инвеститорът на проекта г-н Цветослав Русков.

Година преди завършването на търговско-развлекателния център, вече има голям интерес от страна на водещи марки към “Мол Плевен”. До този момент под наем са отдадени 40% от общата търговска площ.

Дизайнът на “Мол Плевен” е дело на архитектурно бюро “Проконсулт” с архитекти Красимир Попов и Сергей Бонев, които са се заели с нелеката задача да преобразят вече съществуваща сграда и да направят търговско-развлекателен център с модерна визия.