Българинът е изял с 2.1 кг повече плодове и с 1.2 кг по-малко зеленчуци през юли

През юли тази година българинът е изял с 2.1 килограма повече плодове и с 1.2 килограма по-малко зеленчуци, спрямо същия период на 2006 г.
По данни на Националния статистически институт потреблението на пресни и замразени плодове през юли средно на човек е било 6.4 килограма, а на зеленчуци – 9.1 килограма.
НСИ отчита спад в консумацията на хляб - с 0.6 килограма - до 9 килограма, с 0.2 килограма на потреблението на картофите - до 2.1 килограма, с 0.1 литра на прясно мляко - до 1.7 литра.
Едно яйце по-малко е имало в юлското месечно меню на българина, когато консумацията на този продукт е била 10 броя.
Ръст има в потреблението на кисело мляко - с 0.2 килограма до 2.7 килограма.