Бързата храна традиционно се счита за евтина, но тези пет предложения на CNN далеч не са такива. Милионерите и холивудските звезди също обичат да хапват хамбургери и пици и за това някои заведения в САЩ са се постарали да измислят нещо “по-така”, за да привлекат богати клиенти.

Двоен хамбургер “Роял” на Даниел Бълуд – 120 долара

Даниел Бълуд е известен готвач, работил за прочути личности в САЩ. На него му хрумнала гениалната идея да направи хамбургер с френски вид, да добави това-онова и, разбира се, една “бутикова” цена.

И така, ако не сте яли хамбургер за 120 долара, ето какво съдържа той: това е телешки бъргър с ребърца, foie gras (френски специалитет от специално приготвен гъши дроб), кълнове и два трюфела отгоре.

Бъргърът се сервира на специално хлебче, посипано с пармезан, мак, хрян и гарнитура от домати, лук, маруля, плюс порция пържени картофки.

Този бъргър се сервира само в ресторантите на Бълуд в Ню Йорк и Лас Вегас и то по време на сезона на черните трюфели, който обикновено започва в края на декември и продължава до края на март.

Макарони със сирене и бели трюфели – 95 долара

Ресторант Mélisse в Лос Анджелис е може би най-скъпото място в света, що се отнася до макарони. Главният готвач Дж. Ситрин не скъпи бели трюфели в макароните си, които посипва с пармезан и бульон от същите гъби.

Сервира се само по време на сезона на белите трюфели, който е между октомври и декември.

Мелба – 1 000 долара в Serendipity 3 в Ню Йорк

Ако се чудите как да впечатлите момиче на първа среща, може би трябва да я заведете в
Serendipity 3 в Ню Йорк. Там често се срещат известни личности, а и има неща, които не можете да хапнете никъде другаде. Като например мелба за 1000 долара.

Това е ванилов сладолед от Таити с парченца рядък шоколад от Венецуела. Полива се със сироп Hershey, естествено, има черешка отгоре. Сервира се със захаросани плодове, бадеми и няколко вида шоколадчета.

Към десерта върви и сладък хайвер Grande Passion. Самата мелба се сервира в кристална чаша на Baccarat (която си остава за клиента) и златна лъжичка (нея си я прибират).

Сандвич във Barclay Prime за 100 долара

В ресторант Barclay Prime във Филаделфия се сервира един от любимите сандвичи на американците - фили чийзстейк (с гъби, месо и кашкавал), но в подобрена версия на цена 100 долара. При този сандвич нямаме обикновени гъби, а черни френски трюфели, прибавено е и месо от омар.

Кашкавалът също не е какъв да е, а италиански Taleggio, което е нещо като луксозен Provolone. Сандвичът се сервира на домашно изпечено сладко хлебче, с домашно приготвена горчица и с малка бутилка шампанско Veuve Clicquot .

Пица с хайвер в Nino's в Ню Йорк – 1 000 долара

Тази 12-инчова пица е покрита с четири вида хайвер, включително черен руски Royal Sevruga, както и фино нарязано месо от опашка на омар и френска сметана “creme fraiche”.
Нино Селимаж започва да предлага този специалитет преди шест месеца и досега е продал няколко. Желателно е обаче да си го поръчате предварително.