След потвърден проспект от Комисията за финансов надзор, Съветът на директорите на "Трейс Груп Холд" - АД, съобщава че публичното предлагане на общо 200 хил. акции с номинална стойност от 1 лв. и емисионна стойност от 110.50 лв. всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение капитала на дружеството, ще се състои на 26 октомври (петък) от 9.00 до 16.00 часа.

Не се допуска записване на акции преди началния и след крайния срок на подписката.

Срокът за записване на акциите може да бъде удължен еднократно по решение на съвета на директорите на "Трейс Груп Холд" - АД, до 60 дни, което ще бъде незабавно обявено в КФН, по местата на подписката, както и в средствата за масово осведомяване.

В предлагането могат да участват при равни условия местни и чуждестранни индивидуални, професионални и институционални инвеститори.

Всеки желаещ да запише акции от увеличението на капитала на "Трейс Груп Холд" - АД, следва да подаде лично или чрез надлежно упълномощен представител в "Сомони Файненшъл брокеридж" ООД, или чрез друг инвестиционен посредник, заявка за записване по образец в рамките на единствения ден на подписката. Записването на акциите ще се извършва чрез подаване на писмени поръчки за записване на акции до упълномощения да предложи акциите инвестиционен посредник "Сомони Файненшъл Брокеридж" – ООД.

Дружеството е уведомено от основните акционери, че има право и възнамерява, при успешно завършване на предлагането и при надзаписване повече от 3 пъти на предложените акции, да разпредели по свое усмотрение между ограничен кръг инвеститори допълнително до 2%, или 40 000 от притежаваните от него издадени преди увеличението (стари) акции.

Посочените сделки за продажба на издадени (стари) акции могат да бъдат договорени между основния акционер и избраните от него инвеститори най-късно до третия ден преди началната дата за търговия на акциите на дружеството на БФБ.

Трейс Груп Холд очаква 124.956 млн. лв. приходи от обичайна дейност за 2007 г. и 8.122 млн. лв. печалба след облагане на данъци, става ясно от проспекта на компанията. Година по-късно постъпленията на дружеството ще възляват на 162.443 млн. лв., а прогнозната печалба ще е 20.3 млн. лв.

Припомняме, за изминалата година холдинговото дружество обяви 117.88 млн. лв. приходи от обичайна дейност и 5.2 млн. лв. печалба.

До 1 януари дружествата от структурата на Трейс Груп Холд имат сключени контракти за общо 188.113 млн. лв., които ще се изпълняват през периода 2007-2009 г. До края на юни компанията е сключила нови договори за още 71.122 млн. лв., които ще приключат в периода 2007-2008 г.

Ако IPO-то е успешно, Трейс Груп ще наберат минимален свеж ресурс в размер на 22.003 млн. лв. От тях 14 млн. лв. ще се инвестират в закупуването на нова техника и съоръжения. С 3.5 млн. лв. от постъпленията ще се обновят материалните бази на компанията.

Останалата част от сумата от Трейс Груп ще вложат в увеличаване на дяловото си участие в дружествата, в които холдингът е собственик, както и за придобиване на нови фирми, коментират от компанията.