„Гранд Хотел България”АД” ще получи сертификат за Инвеститор Първи Клас за проекта “Гранд България”. Церемонията ще се състои утре (26 октомври 2007 г.) в Българската агенция за инвестиции.

Документът отразява стойността на инвестицията, която ще надхвърли 82 милиона лева, както и покриването на изискванията за този тип комплекси - местоположение и достъп; компоненти и характеристики на сградите, както и управление и качество на предлаганите услуги.

“Гранд България” е уникален по своята архитектурна, естетическа и урбанистична концепция проект, който съчетава историческото наследство и визията за бъдещето на градската среда.

Проектът включва реконструкция на Гранд Хотел „България”, реставрация на архитектурния стил на сградата, преосмисляне на нейната функционалност чрез модерни иновативни конструктивни решения и превръщането й в комплекс „Гранд България”.

Инвеститор на комплекса е „Гранд Хотел България” АД – част от Би Ти Девелопмент Сървисиз ЕАД (БТДС) - една от най-големите фирми за управление на активи в България, специализирана в развитието и управлението на хотели и курорти, недвижими имоти и инфраструктура. БТДС управлява портфейл от 12 луксозни хотела.