Свикнали сме да се смеем на нашите закони, но не си мислете, че абсурди има само в България. AFP разпространи списък с най-тъпите закони във Великобритания. Те са били въведени преди векове и въпреки че днес са абсолютно абсурдни, все още не са премахнати с официален документ, т. е. би трябвало да са в сила.

1. Незаконно е да починеш в Парламента. (за съжаление не разполагаме с информация относно полагаемите наказания, въпреки че ни е много интересно как ще бъде наказан този, който извърши това престъпление).

2. Да поставиш марка на писмо с лика на британски монарх с главата надолу е предателство.

3. В Ливърпул се забранява на жените да ходят без блуза (освен ако не са служителки на магазини за риба).

4. Забранява се яденето на пити с кайма на Коледа.

5. В Шотландия, ако някой почука на вратата ви и ви помоли да използва тоалетната, законът ви задължава да му позволите.

6. Бременните жени имат право да уринират където си поискат на обществени места (дори и в полицейска фуражка), като това не се счита за хулиганство.

7. Главата на всеки мъртъв кит, намерен на територията на кралството, автоматично става притежание на краля, а опашката на кралицата.

8. Не е законно да премълчите пред данъчен инспектор информация, която не бихте искали той/тя да разбере, но е законно да премълчите информация, която нямате нищо против той да узнае.

9. Незаконно е да се влиза в Парламента с броня.

10. В град Йорк законът Ви позволява да убиете шотландец, но само ако той е въоръжен с лък и стрела.

Класацията на абсурдните закони е подредена от зрителите на телевизионния канал Gold television.

Почти половината от анкетираните си признали, че са нарушавали закон номер 4. Той е бил въведен през 17 век от известния пуритан Оливър Кроумел с цел да ограничава чревоугодничеството.