По предварителни данни успешно е завършило първичното публично предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт АД, като компанията поставя началото на нов сектор на БФБ - този на търговските вериги.

При определената цена за акция от 3,70 лв., презаписването е близо два пъти на емисията от 3 900 000 нови акции на ЦБА Асет Мениджмънт АД при първичното публично предлагане, става ясно от изнесените първоначални данни.

Окончателните данни по първичното публично предлагани ще бъдат оповестени в понеделник - 19.11.2007г. от водещите мениджъри на емисията - Уникредит Булбанк и Сомони Файненшънъл Брокеридж”.

Сред участниците преобладават местни и чужди институционални инвеститори, съобщиха още от ААА Комюникейшънс, която е и PR-агенция на първичното публично предлагане.

Въз основа на предварително оповестената цена компанията се очаква да набере средства в размер на 14.43 млн. лева.

Със средствата от първичното публично предлагане ще бъде финансирано откриването на нови магазини и наемането на съществуващи такива, сочат данни от проспекта на дружеството.

Предвиждат се и инвестиции на групата в разширението на логистичният й център в Русе, както и изграждането на такъв във В. Търново. Предстои въвеждането на ERP система, както и развитие на програмата за лоялни клиенти.

В петък стана ясно, че „ЦБА Русе” ЕООД, едно от трите дъщерни дружества на „ЦБА Асет Мениджмънт”, е сключило 10-годишен договор за наем на 4 действащи супермаркета в Търговище.

С това бъдещото публично дружество вече има 15 супермаркета в структурата си. Четирите нови магазина са с обща площ 3 300 кв. м (2 500 кв. м търговска площ) и се очаква да реализират над 10 000 000 лв. от продажби през 2008 г. Всички те имат отлични локации – на оживени места в центъра на града и жилищните комплекси.

Поръчки за участие в първичното публично предлагане можеха да се подават от девет часа на 14 ноември до седемнадесет часа на 16 ноември, в рамките на предварително определения ценови диапазон между 3.30 и 4.30 лв. за акция.