Към края на 2007 г. икономическата група Фарин отчита увеличение от 185% в площите на обработваемата земеделска земя. От съществено значение за ръста е увеличилият се брой земеделски дружества, присъединени в икономическата група.

В края на 2006 г. те са били едва четири на брой, а в края на 2007 г. земеделските дружества наброяват единадесет и стопанисват над 68 хил. дка земя.

Стратегията на групата по отношение на земеделието е тя да залага на постепенно и поетапно окрупняване и увеличаване на обработваемите площи, което да дава възможност за оптимизация на производствения процес.

Следвайки политиката си на комасация и обединяване на малки земеделски терени през 2007 г. и увеличавайки доверието в партньорите си, някои от земеделските дружества в групата отчитат ръст в обработваемите си площи близо 46% спрямо предходната година.

По – големите терени дават възможност за оптимизация при обработката на земята, за закупуване и използване на нова и модерна техника и увеличаване ефективността на производството.

За производствения процес на земеделските дружества Фарин АД осигурява сертифициран посадъчен материал и ефективни торове и препарати, които от своя страна гарантират качествена продукция.

Специалистите агрономи са фактор за правилно прилагане на технологиите на земеделието и иноваторството в групата, както и за бързото навлизане на добрите производствени практики.

Фарин АД осигурява на земеделските дружества от групата всички земеделски стоки необходими при отглеждането на реколтата, а впоследствие им предоставя и услуги по транспорт и съхранение на продукцията в собствени зърнобази, позиционирани на възлови места в региона.