Близо десетима щастливци биха могли да живеят в старо кралско имение от 40 хектара на няколко км от Meaux - провинция, която е част от региона Ил дьо Франс, пише френското издание Le Figaro.fr.

Имотната агенция "Минерв" в момента е обявила за продажба тези стари имения, които се считат за исторически забележителности.

Построен още през 16 век за Катерина Медичи, днес замъкът е в руини. След смъртта на кралицата той е бил откупен от Хенри IV който го предложил на своята любовница Габриел д'Естре, преди да стане собственост на Мари Медичи - неговата съпруга.

"Това е една изключителна местност, която има огромна наследствена и историческа стойност", разказва Патрис Панон, директор на агенция "Минерв".

Разположени на 60 км от Париж, апартаментите са невероятни и всеки от тях ще разполага с голям басейн, пише още френското издание. Нещо повече, наемателите на жилищата могат да се възползват от изключителното имение от 40 хектара, разказват още от "Минерв".

Агенцията разполага с 10 парцела на територията на замъка, които ще бъдат видоизменени в апартаменти.

Като цяло площта, на която ще бъдат разположени, е 900 кв. м, а средната цена ще бъде около 1500 евро за кв. м, към които инвеститорите трябва да прибавят и работите по трансформацията на парцелите в апартаменти, което ще оскъпи цената и тя може да достигне около 3500 евро за кв. м. Цената на един апартамент ще варира от 250 000 до 600 000 евро, пише още Le Figaro.fr.