Испанската строително-инвестиционна компания "Ибердрола Инмобилиария" (Iberdrola Inmobiliaria), чиито основни активи са насочени към инвестициите в жилищни сгради, офиси, индустриални зони и различни проекти за изграждане на търговски центрове, е закупила терен в Царево, съобщава Property Xpress.

Теренът се намира в непосредствена близост до Национален парк "Странджа" и на около 800 км от плажната ивица на Корал.

Стойността на сделката е 44.6 млн. евро, като в проекта на инвестиционната компания се предвижда изграждането на туристически комплекс с над 2 500 луксозни апартамента.

Общата разгъната застроена площ надхвърля 240 000 кв. м, като освен жилища е предвидено и изграждането на множество търговски обекти, спортни съоръжения, както и собствен плажен клуб.

Изграждането на този комплекс в България е най-голямата международна инвестиция на испанската компания до този момент. Проектът е част от стратегията на "Ибердола Инмобилиария" за международно развитие в периода 2008-2012 г.

Нашата страна е третата, след проекти в Мексико и Португалия, в която компанията инвестира.

Очаква се проектът да бъде представен през месец април на SIMA, което е най-голямото изложение за недвижими имоти в света, където Optimum Center има 178 кв. м български щанд.