ЕП прие резолюция със 605 гласа "за", 45 "против" и 19 "въздържали се", с която приветства решението на Конференцията в Бали за международно споразумение относно климата през 2009 г. Депутатите подчертават, че индустриализираните страни трябва да се ангажират да намалят своите емисии най-малко с 30% до 2020 г. и 60-80% до 2050 г. в сравнение с нивата от 1990 г.

Депутатите изразяват съжаление, че не е било възможно да се включат в Плана за действие от Бали за недвусмислени научни позовавания за необходимостта от намаляване на парниковите газове. Въпреки това те приветстват факта, че страните по Протокола от Киото признаха необходимостта от намаляване на емисиите с 25-40%, в сравнение с нивата от 1990 г. от индустриализираните страни като цяло до 2020 г. Те призоваха Световната търговска организация да обсъди "временни мерки, които да благоприятстват производството и износа на щадящи климата продукти и иновационни технологии".

Депутатите призовават за „незабавно преразглеждане на политиката на ЕС в областта на биогоривата, като се обърне специално внимание на устойчивостта на жизнения цикъл на всеки вид биогориво от гледна точка на намаляването на емисиите на парникови газове”. Те подчертават, че разработването и прилагането на стратегии за биогоривата като един от възможните източници на енергия трябва изцяло да има предвид и да избягва всички свързани негативни екологични, социални и икономически последици.

Депутатите отбелязват предприетата от администрацията на САЩ инициатива за свикване на пет допълнителни срещи на държавите, които се явяват най-големи източници на емисии в световен мащаб. Те призовават Комисията и съответните държави-членки да приемат участието при условие, че домакините предложат конкретни действия за краткосрочни цели за намаляване на емисиите, които отговарят на целите и задачите на Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата.