Първа инвестиционна банка (

) ще участва в първото за България и Балканите сватбено изложение - Balkanica Wedding Expo, което ще се проведе от 8 февруари до 10 февруари в хотел Шератон София Хотел Балкан.

Банката ще представи тематични серии от златни и сребърни артикули. Специалните златни и сребърни сватбени медали са произведени и маркирани в Швейцария. Върху медалите е предвидено място за гравиране на имената на младоженците или на датата и мястото на сватбата. Златните медали са от 5 грама и ½ унция (15.55 г.) с проба 999.9, а сребърните – от 1 унция (31.1035 г.) с проба 999. Уникалните сватбени подаръци се продават в луксозни опаковки, върху които е оставено специално място за надписване на пожелания към младоженците. Цената на златните сватбени медали е съответно 200 лв. (за медал от 5 грама) и 600 лв. (за медал от ½ унция), а на сребърните - 40 лв. с вкл. ДДС.

Друг подходящ подарък, който Банката ще изложи на своя щанд, е „Валентинка” - сребърна монета за влюбени за празника Свети Валентин. Монетата-уникат е дело на Новозеландския монетен двор. Тиражът й в световен мащаб е едва 16 000 броя. Монетата е цветна и се предлага в сребриста кутия с формата на сърце, украсена с цирконии. Валентинката е от 1 унция сребро, проба 999, а цената й е 75 лв. с вкл. ДДС.

Като естествено допълнение към сватбения подарък Първа инвестиционна банка ще предложи още бебешки мини златни кюлчета-медальони от 24 каратово злато, тежащи 1.15 грама, с изображения на Богородица, ангел или патета, придружени с швейцарски сертификат за автентичност. Цената на мини златните кюлчета в момента е 60 лв.