От понеделник, 11 февруари стартира вторичната търговия с книжата на три публични дружества - "Пи Ар Си" АДСИЦ, "Холдинг Нов Век" АД и "Пропъртис Кепитал Инвестмънтс" АДСИЦ, съобщиха от борсата.

Емисията на "Пи Ар Си" АДСИЦ е в размер на 650 000 лева и е разпределена в 65 000 акции с номинал 10 лева.

Предметът на дейност на "Пи Ар Си" е секюритизация на недвижими имоти, като основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговско, административно и жилищно предназначение.

Новите акции от увеличението на капитала на "Холдинг Нов Век" АД, които са регистрирани за търговия, са 907 586 и са издадени в резултат на увеличение на капитала на дружеството до 1 557 209 лева.

Емисията на "Пропъртис Кепитал Инвестмънтс" АДСИЦ е в размер на 650 000 акции с номинал 1 лев. Учредители на дружеството са договорният фонд "Алфа Индекс Имоти", с 30 на сто от капитала, "Борд" ООД - с 50 на сто, Симеон Ненков и Бонка Ненкова - всеки с по 10 процента от капитала.

"Пропъртис Кепитал Инвестмънтс" възнамерява да купи терен, на който да изгради, а впоследствие - да продаде или отдаде по наем, търговски комплекс във Варна.