Райфайзенбанк стартира промоционална кампания на кредит “Енергийна ефективност” за граждани, в рамките на която всеки, подал искане за кредит до 30 юни 2008 г., е освободен от такса за разглеждане на документи. По време на промоцията клиентите ще получат отстъпка до 60% от еднократната комисиона за управление на кредита.

Клиентите по кредит “Енергийна ефективност” получават безвъзмездна помощ в размер на до 2 000 евро след приключване на енергоспестяващите проекти – подмяна на дограма, изолации и др. Домакинствата могат да си върнат до 20% от направените за съответната дейност разходи.

Средствата за безвъзмездната помощ са осигурени от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Международния Фонд Козлодуй. При финансиране на половината или повече от половината от домакинствата в една сграда, размерът на безвъзмездната помощ нараства до 30% от направените разходи. Всеки клиент може да кандидатства за повече от един кредит "Енергийна ефективност", като проектите трябва да бъдат за едно и също жилище и от една и съща банка.

Клиентите, подали искане за кредит “Енергийна ефективност”, могат да изберат най-изгодните за тях лихвени схеми. Кредитополучателите “Енергийна ефективност” на банката ползват и бонус – кредитна карта с предварително одобрен лимит и без такса за първата година. За служителите на корпоративните и институционалните си клиенти банката има специално разработени предложения.

С кредит “Енергийна ефективност” от Райфайзенбанк, гражданите могат да финансират покупка и монтаж на: PVC, алуминиева или дървена дограма изолации, отопление на биомаса, слънчеви колектори, газови котли, термопомпени системи. Райфайзенбанк има подписани споразумения за сътрудничество с над 100 фирми, предлагащи на клиентите услуги и решения за подобряване на енергийната ефективност.