Български икономически форум, община Пловдив и сдружение "Пловдив" организират Международен икономически форум „Марица“ под наслов „Обединяване на ресурсите за развитие на регионите”, съобщиха от Българската асоциация на туристическите агенции. Форумът ще се проведе на 22 и 23 април в Конгресен център на Международен панаир Пловдив.

Темата на форума е икономическото развитие и сътрудничество между Южна България, Северозападна Турция и Северна Гърция. Желанието е да се предостави възможност на представителите на бизнеса, държавната и общинска администрация и неправителствените организации от трите страни да обсъдят възможностите за развитие, които предлага регионът.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани, са транспортна и логистична инфраструктура; ролята на финансовия сектор за усвояване на фондовете от ЕС; развитие на пазара на недвижими имоти; програми на ЕС за развитие на селските райони; туризъм; екология; пазар на труда; конкурентноспособност, иновации и технологии, както и енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.