Зам.-директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) Иван Иванов е арестуван и срещу него е образувано досъдебно производство още вчера, съобщи прокуратурата. Той е привлечен като обвиняем по два текста от Наказателния кодекс - за разгласяване на държавна тайна и за злоупотреба със служебно положение.

От прокуратурата поясниха, че арестът на Иванов е след получена информация за извършени от него нарушения. Разследването се води от Софийската военноокръжна прокуратура, а Иванов е задържан за 72 часа.

Проверката по случая е направена от Държавната агенция по национална сигурност (ДАНС), допълват от прокуратурата,цитирани от Би Ти Ви.

В четвъртък миналата седмица депутатът от ДСБ Атанас Атанасов предаде на главния прокурор Борис Велчев материали, получени в пощенската му кутия в Народното събрание, от неизвестен източник.

Става въпрос за едно лице, което е на ниво заместник в една от полицейските служби и това лице е осъществявало разнообразни контакти с лица от сивата икономиката, обясни тогава Атанасов.