В последните няколко години богатите руснаци, или така наречени “олигарси“, започнаха да купуват все повече жилища на Златния бряг в Австралия, пише Daily Telegraph.

Неимоверно големите богатства, които част от руснаците натрупаха в последните години от търговия на петрол и скъпоценни камъни, им позволиха да инвестират в недвижимо имущество по целия свят.

Според последните данни гражданите на Русия са похарчили близо 40 млн. долара за периода 2006-2007 г. в закупуване на къщи и апартаменти на Златния бряг. Това представлява около 10% от всички чуждестранни инвестиции в жилищни имоти в австралийския щат Куинсланд.
Официалната статистика показва, че чужденците са закупили имоти в Куинсланд за този период в размер на 558 млн. долара. Това е увеличение с близо 7%, в сравнение със същия период за предходната година.

Най-много имоти в щата за периода са закупили жителите от Великобритания, които са похарчили около 112 млн. долара. Това прави 27% от всичките продажби на имоти на чужденци.

Веднага след тях се нареждат жителите на съседна Нова Зеландия, които са изхарчили за периода почти 93 млн. долара или 22% от всичките продажби.

Златният бряг на Австралия е едно от най-популярните места за закупуване на имоти в целия свят заради невероятната природа и девствените плажове. Цените не са кой знае колко високи, но все пак едва ли всеки би имал възможност да се сдобие с имение там.