Испанският ресторант "Ел Були" на Феран Адрия бе удостоен за трета поредна година с титлата "Най-добър ресторант на годината", според класация на британското списание "Ресторант Магазин", което се счита за "библия" на ресторантьорския бизнес.

"Ел Були", който се намира в Каталуния, завоюва титлата сред 50-те най-реномирани ресторанта.

Второто място е за "Фат дък" на британския шеф готвач Хестън Блументал, който се намира в Брей, Беркшир, западно от Лондон.

44-годишният Адрия спечели титлата, освен с перфектния си ресторант, и с невероятната си творческа креативност.

"Споделям титлата с всички испански шеф-готвачи и със 70-те служители в "Ел Були", заяви още той на церемонията в театър "Фриймасонс Хол" в Лондон.

БГНЕС, Снимка: БГНЕС/EPA