Инвестиционна компания собственост на никому неизвестния руски милиардер Дмитрий Рибололев се съгласи да заплати 100 млн. долара за огромното имение на Доналд Тръмп в Палм Бийч, съобщава The Wall Street Journal.

Сделката се очаква да бъда приключена през следващите няколко седмици, като това ще бъде най-скъпата продажба на еднофамилно жилище в САЩ. Това определено е най-високата цена, която някога някой би платил за това жилище, коментира пред местни медии Тръмп.

Инвестиционната компания заплати 41.4 млн. долара за изоставен заради огромни дългове имот на проведен търг през 2004 г. и в последствие му направи основен ремонт.

Огромният имот, който е разположен на терен с площ 330 декара, е построен във френски стил и има собствен плаж с излаз на океана. Първоначално преди 3 години Тръмп определи цена от 125 млн. долара, което го направи един от най-скъпите имоти на пазара в САЩ.

В последствие обаче брокерите, занимаващи се с продажбата на имота, успяха да го убедят да смъкне на 100 млн. долара или огромното имение щеше да си остане непродадено.

Г-н Рибололев е роден през 1966 г. в едно от най-богатите и потайни бизнес семейства в цяла Русия. След 1996 г. той поема поста генерален директор на JSC Uralkali, една от водещите компании на руския пазар за производство на изкуствена тор.

В класацията на списания Форбс за най-богат човек в света, Рибололев се нарежда на 59-то място със състояние, което официално се оценява на 13 млрд.долара.

Според него закупуването на имението на Тръмп в Палм Бийч е една много добра бъдеща инвестиция.