Първият супер луксозен пентхаус намиращ се на последния етаж в кулата Trump, част от комплекса Palm Jumeirah, ще бъде обявен за продажба на цена от 30 млн. долара, съобщава ArabianBusiness.com

Тази цена веднага подобрява предишния рекорд за най-скъпо струващо жилище в Дубай, става ясно от проучване сред агенциите за имоти в емирството. Ако жилището бъде продадено, то задмине предишното постижение, когато пентхаус бе продаден за 12 млн. долара.

Строителната компания реализираща Palm Jumeirah - Nakheel и организацията на американския милиардер Доналд Тръмп обявиха луксозния пентхаус, проектиран от световно известния британски дизайнер Кели Хоупен, за продажба по-рано днес в Trump International Hotel & Tower.

В сградата има само два свободни пентхауса, останалите жилища са съответно с по една и четири спални, като те по нищо не отстъпват на лукса на жилищата на последните етажи, поясняват от компанията. Площта на луксозните апартаменти е между 89 и 750 квадратни метра.

Цените на жилищата в кулата вече са безумно високи, коментираха някои брокери, като може би само тези в Burj Dubai ще са по-скъпи.

На предварителната продажба, средната обявена цена за квадратния метър е била 24.500 долара, като чрез наддаването тя веднага се е повишила до 30.000 долара.