Само месец след като се проведе едно извънредно ОСА на Петър Караминчев АД (

), Съветът на директорите реши да свика ново събрание. Предвидено е то да се проведе на 26 август, съобщава x3news.

Съветът на директорите и изпълнителният директор на Петър Караминчев АД предлагат да се сключат договори с Топливо АД, Синергон Петролеум АД и Петромел 1 ООД - заинтересувани лица по смисъла на чл.114, ал.5 от ЗППЦК.

Договорът с Топливо АД ще е за продажба на стоки от производствената и търговска листа на Петър Караминчев АД (строителни и отоплителни материали). Целта е да се увеличи обемът на продажбата на стоки на дружеството, поради факта, че Топливо АД разполага с необходимите складови и търговски бази в цялата страна.

Предвиждат се и договори за покупка на строителни и отоплителни материали от Топливо АД, с цел обогатяване на асортимента на стоки на Петър Караминчев АД и реализиране на печалба от препродажбата им.

Във връзка с изпълнението на заложените цели в проспекта на Петър Караминчев АД, с оглед на които дружеството увеличи капитала си през 2008 г. и започването на построяване на газохранилище, с Топливо АД и Синергон Петролеум АД ще се сключат договори и за покупка и продажба на течни горива и газ пропан-бутан.

Във връзка с по-доброто оползотворяване на съществуващото силозно стопанство на площадката на цех “Изток” на русенското дружество, с Петромел 1 ООД ще се сключат договори за покупка и продажба на зърно и полуфабрикати от зърно, съобщават от компанията.

Съветът на директорите и изпълнителният директор на Петър Караминчев АД предлагат да се сключи договор с Енерджи Делта ЕООД - заинтересувано лице по смисъла на чл.114, ал.5 от ЗППЦК договор за покупко-продажба на недвижими имоти, съгласно който Енерджи Делта ЕООД продава, а Петър Караминчев АД купува земи с обща площ до 117 000 кв. м и сграден фонд с разгъната застроена площ от 4 300 кв. м в курортен комплекс “Белчин баня”.

Цената на имота е за общо до 10 млн. лв. Предназначението на имотите е изграждане на курортен, СПА туризъм, организиране на центрове за лечение, профилактика, рехабилитация и балнеология. Разглежданите имоти са незастроени, но с потенциал поради близостта до зимния курорт “Боровец” и наличието на минерална вода.

Закупуването на имотите се предприема с инвестиционна цел. Тъй като цените на недвижимите имоти в курортните селища непрекъснато се покачват, а СПА туризмът в България се развива постоянно, считаме, че дружеството ще има полза от закупуването на описаните имоти.

Нека да припомним, че на провелото се извънредно ОСА от 21 юли на Петър Караминчев АД се взе решение за продажба на имот на Мега Естейт ЕООД, свързано дружество, за не по-малко от 3.9 млн. лв.

Днес акциите на Петър Караминчев АД поскъпнаха на борсата с 16.28% на последната цена от 2.5 лв. Средната цена е също 2.5 лв., а обемът 391 лота.