100 сватби ще има в София на 8 август, съобщи пресцентърът на Столична община. Част от младоженците са подали документите си за 08.08 още през миналата година, вярвайки, че датата ще им донесе късмет и дълъг съвместен живот, уточни директорът на Столичния дом за радостни обреди Саша Габровска.

Броят на сватбите надвишава многократно броя на младоженците през други дни от годината. Средно по 6000 бракосъчетания годишно се извършват в седемте ритуални дома в София.

Подобно на миналогодишната дата 07.07.2007 г., и тази година на 8 август, когато изписваме 08.08.2008 г., младоженци от цялата страна искат да сключат граждански брак. Многобройни заявки за това има вече във всички ритуални домове в страната.

Кметът на Несебър Николай Димитров лично ще даде старт в 8 ч. сутринта на 8 август, като се врече във вярност на бъдещата си съпруга. Заради големия интерес към датата в Стара Загора церемонията по бракосъчетание ще бъде съкратена, а в Пловдив засега за 8 август са предвидили да сключат брак 15 двойки. Някои от тях ще го направят на едно от тепетата в града.

1000 лв. струва от 1 август тази година бракосъчетанието на хълма Царевец във Велико Търново. Православната църква само ще „почива“ откъм венчавки в този период, защото в навечерието на големия празник Успение Богородично на 15 август текат дни на пости и венчавките се отлагат за след това.

Източник: БГНЕС