Седем души са с леки наранявания при експлозията в завода "Траял"-Крушевац, собственост на българската фирма "Брикел", съобщиха от пресцентъра на компанията.

Генералният директор на "Траял" Петър Петров посочва в съобщение до медиите, че по време на работа, малко след 7 ч. Днес, е имало взрив в завода за производство на експлозиви. Щетите са само материални, унищожена е около 20% от фабриката, посочва Петров.

"Одраскани от изхвърчали стъкла са седем души. Нараняванията им са леки и не са изисквали медицинска помощ", уточнява той.

Според него няма нарушаване на технологичния процес. Фабриката има всички необходими сертификати и система за качествен контрол, по която се работи. От предприятието добавят, че машините се проверяват всекидневно и са в много добро техническо състояние. Шансът да се случи подобен инцидент е 0.01%, заявява Петров.

Подобен взрив в завода е имало преди 25 години. Прави се проверка за причините, довели до инцидента.

Припомняме, че предприятието "Траял" в град Крушевац е една от най-големите български инвестиции в Сърбия. 76.9% от капитала на компанията е собственост на притежаваната от Христо Ковачки фабрика "Брикел" от 2006 г.

В състава на "Траял" влизат пет завода - за производство на автомобилни гуми за селскостопански машини, камиони, автобуси и леки коли, на гуми за мотопеди и велосипеди, за производство на защитни средства, на гумени изделия и фабрика за експлозиви.

Източник: bTV

Още по темата:

Експлозия в българска фабрика в Сърбия