6 са участниците, класирани за участие в следващия етап на ограничения конкурс „Проект за придобиване на концепция за изграждане на многофункционален комплекс - вторичен столичен център", съобщават от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Класираните участници са „Фостър + Партньори" ООД, „Заха Хадид Лимитед", „Доминик Перо архитект", Обединение „Г-3", Фуксас Асочати С.Р.Л." ООД и Консорциум „Адаис проект". Те ще бъдат поканени да представят оферти.

Шестимата участници трябва да представят своите концепции за изграждането на многофункционалния комплекс до месец февруари. Проектите ще бъдат оценявани от международно жури. С автора на най-високо оценения проект ще бъде сключен договор за изпълнение.

Общо подадените предложения за участие в конкурса са 19. Две от тях са подадени след изтичане на срока, 7 са отстранени поради нередности в подадените документи. 10 са разгледаните предложения, като класираните шест са с най-висок резултат.

Предложенията, които са разгледани, но не са класирани заради по-ниския си резултат, са Консорциум „Проектантско обединение за правителствен център", „Крайевангер урбис Б.В." ООД, „Ателие Серафимов - Архитекти" ООД и Обединение „А.Д.А. - Архитектурно дизайнерска Агенция" и „НРР International Planungsgesellschaft" mbH.

Снимка: БГНЕС