Мултимилионер спечелил от нюйоркска тото игра първия си 1 млн. долара за тази година. Той ще получава по 1 млн. всяка година от живота си, докато е жив.

Живеещият в Лондон Кенън Алтунис (33 г.) приел печалбата си, свивайки небрежно рамене, съобщава в. "Daily Mirror".

В интервю за вестника той признава: „Тази печалба изобщо няма да промени живота ми. Аз съм благословен да имам много пари доста преди нея".

Щастливецът, шеф на европейската банка Unicredit, ще трябва да плати комисионна върху печалбата в САЩ, но няма да му бъдат наложени федерални данъци на печалбата.

Господин Алтунис, който живее в апартамент за 750 хил. английски лири в центъра на Лондон заедно с жена си и дъщеря си, не е американски гражданин.

Той купил три билета от по 30 долара, докато бил на гости на родителите си, имигрирали в Лонг Айлънд, САЩ, когато той бил 5-годишен.

Дипломираният студент на Университета в Пенсилвания казва: „90-те долара, които дадох за тези три билета, се оказаха най-добре възвърналата се инвестиция, която някога съм правил."

„Без значение колко си богат, да получаваш 1 млн. всяка година са си много пари" - допълва той и признава, че тото-печалбата по време на световна икономическа депресия го е оставила със смесени чувства: „Приятелите ми губят работите си заради кризата, затова и печалбата ми е горчиво-сладка."