Строителният инвеститор RomReal-местен филиал в Румъния на компанията Westhouse Group, прекрати строителна работа по два от общо трите си проекта в разположения в на брега на Чернo море Констанца.

Основната причина е невъзможността да бъдат финансирани проектите в бъдеще, пише румънския бизнес портал Business Standard.

Компанията обяви също така, че има намерение да върне направените предварителни вноски от 25 клиенти на обща стойност 625 хил. евро в единия от жилищните проектите.

Заради финансовата криза, няколко строителни предприемачи като TriGranit, RED Management Capital, River Invest и Fabian, решиха да замразят работа по някои от своите проекти.

Компанията RomReal обяви преди две седмици, че няма достатъчно капитал, за да продължи строителни работи по най-големия си проект - Central Apartments.

До сега RomReal е инвестирала 3 млн. евро в Oasis Residences, като 15% от апартаменти са продадени предварително. Освен това, други 1.2 млн. евро са инвестирани в Central Apartments, където 25% от жилищата са продадени, и 400 хил. евро са инвестирани в проекта Corallia Holiday Apartments, в който около 60% от апартаменти вече са продадени.

Това е първата строителна компания, която връща парите на своите клиенти в пълния им размер.

Очаква се, скоро това да направят и други строителни компании, работещи на румънския пазар поради същите причини.