На фона на световната финансова криза и свиването на много пазари в Европа, някои от най-големите хотелски вериги продължават разрастването си на Стария континент.

Шведската Rezidor обяви, че ще отвори нов хотел в Германия до края на тази година, като част от стратегията й за развитие. Германия е една от най-важните дестинации в Европа, заявяват от ръководството на хотелската верига.

В момента Rezidor притежава в страната общо 48 хотела с капацитет повече от 10 000 стаи, разположени във всичко големи градове.

Друга хотелска верига, която също планира увеличаване на хотелите си в Европа, е американската Hilton.

От световно известната верига обявиха миналата седмица, че имат намерение да отворят 2 нови хотела в Италия. Единият ще бъде в модната столица Милано, а другият в Болония, става ясно още от направеното съобщение.

Плановете на Hilton за Италия включват откриването до 2010 г. на още 3 хотела-в градовете Лисе, Бари и Тревисо.

Веригата хотели ще отвори свои представителства и в Полша, Турция и Великобритания.

Частната хотелска група Scandic обяви миналата седмица своето навлизане в Полша с отварянето на 2 хотела във Варшава и Гданск.

Това е само част от мащабната кампания, планирана от групата, за навлизане на пазарите в Европа, която предвижда отварянето на 50 нови хотела през следващите 5 години.

У нас: Нови 97 хотела в България само за една година