Наемите на търговските площи в големите центрове, разположени във водещи модни дестинации, отчитат стабилен ръст, сочат данни от проучване на CB Richard Ellis.

Основната причина за това е съсредоточването на водещите търговци на дребно в най-големите модни столици на света, пише property-magazine.eu.

По-малки дестинации, които също успяха да се утвърдят през последните няколко години, също отчитат много стабилен ръст, сочат още данни от проучването.

Въпреки влошените икономически условия, секторът за търговия на дребно продължава да се развива много добре. Половината от по-големите пазари по света са отчели ръст в наемите на търговски площи за първата половина на тази година.

Стабилното ниво на търсене на стоки е една от основните причини за доброто представяне на сектора при сегашните условия, като най-голям принос имат луксозните марки.

Все пак не на всички пазари се наблюдава ръст в наемите на търговски площ, като основаната причина за това е понижението в търсенето на стоки и намалялата покупателна способност на населението.

В Токио и Мадрид наемите на търговки площи са отчели понижение с около 5% за първата половина на тази година, въпреки че те пак остават едни от най-високите в света.