Изложението Lux Only 2008, което ще се състои от 4 до 7 декември в Интер Експо Център, ще покаже на практика как хората с добри финансови възможности подпомагат изкуството и културата на България.

Фокусът на тазгодишната ежегодна витрина на новостите и достиженията в света на лукса е върху културно-историческото наследство, повод за национална гордост и самочувствие.

„България е родината на лукса, тъй като тук е открито първото обработено злато в света, т. е. още преди 4 хилядолетия тук хората са имали необходимост от предмети на лукса", обяви по време на тазгодишната конференция Lux Only през юни Йоахим Ранг-Виден, президент на Christie's Great Estates.

Организаторите на изложението осъзнават, че когато светът е в дълбока финансова криза и много неща се обезценяват, си струва да се инвестира в истинските стойности, които запазват своята ценност. За първи път на Lux Only ще бъдат показани открити по българските земи златни накити, ювелирни произведения, символи на властта от благородни метали и други безценни съкровища.

Експозицията „Луксът по българските земи" ще бъде застрахована от БулИнс, а за опазването й е осигурена подсилена охрана.

На официалното откриване на 3 декември ще се състои благотворителен аукцион за реплики на най-известните съкровища, открити по българските земи.

Тейстинги на изключителни напитки, демонстрации на космически технологии за отслабване, последни модели яхти, самолети, автомобили, най-новите колекции изключителни мебели, луксозни имоти със специални отстъпки по време на изложението, високотехнологични бижута и произведения на изкуството - всичко това и още много - само на Lux Only Exhibition 2008, което се осъществява с медийното партньорство на Profit.bg.