Новината за победата на Барак Обама в президентските избори на САЩ е била най-четената в Yahoo.com от началото на годината, но най-търсено е било името на Бритни Спиърс, информира Reuters, позовавайки се на данни на Yahoo Inc.

Спиърс е и най-търсеното име на страницата на Yahoo в седем от последните осем години. В челната десетка за тази година след нея се нареждат World Wrestling Entertainment и Обама, показват данни на компанията.

По нататък в класацията измежду милиардите търсения следват телевизионната актриса Майли Сайръс, онлайн играта RuneScape, актрисата Джесика Алба, японската анимация Naruto, актрисите Линдзи Лоуън и Анджелина Джоли, както и риалити шоуто Америкън Айдъл.

При специалните категории единственият политик, който не е участвал в кандидат президентската и кандидат вицепрезидентската надпревара, и попада в челната десетка, е губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер.

Най-търсените политици са били Обама, Сара Пейлин, Джон Маккейн, Хилъри Клинтън, Джордж Буш, Рон Пол, Джон Едуардс, Майк Хакъби, Шварценегер и Мит Ромни.

Най-търсените новини са били тези за ураганите, Кейли и Кейси Антъни, президентските избори, Пакистан, бременният мъж, Китай, Ирак, Шели Малил, Патрик Суейзи и Афганистан.

С какво са свързани всичките тези новини? Потърсете сами.