Въоръжени крадци са откраднали диаманти на стойност 108 млн. долара от парижкия клон на бижутерската компания Harry Winston, информира Bloomberg, позовавайки се на данни от парижката прокуратура.

Четирима въоръжени мъже са влезли в магазина на компанията близо до Шан-з-Елизе малко преди затварянето му в 17.30 вчера, съобщава говорителката на прокуратурата Изабел Монтан.

Те са взели почти всички изложени бижута и са принудили персонала да им предаде диамантите от склада. Обирджиите не са произвели изстрели.

Имаме работа с добре организирани и безмилостни престъпници, казва Монтан. Полицейските следователи вече са иззели съдебните доказателства от магазина.

Днес магазинът беше затворен само с един охранител пред вратите му, който твърдеше, че не знае нищо за вчерашния обир. Обектът привличаше през целия ден телевизионни камери и любопитни туристи.

Магазинът е част от базираната в Торонто Harry Winston Diamond Corp.

Най-големият обир на бижута е извършен през февруари 2003 г., когато крадци отмъкнаха диаманти на стойност 100 млн. евро от трезори на диамантената борса в Антверп, според АФП.