Ако мислите, че вашата работа е лоша, помислете отново, освен ако това, с което се занимавате не съвпада с една от десетте най-лоши работи в САЩ класирани от JobsRated.com.

Нещо повече, възнаграждението за нито една от тези работи не надхвърля 40 000 долара годишно. Класацията е изготвена по няколко ключови критерии, между които заплата, стрес и физически усилия. Ето и десетте най-лоши професии в САЩ:

10. Строител (метални конструкции).

Тази професия изисква работа с нагорещен метал, обикновено при големи височини и ниско заплащане. Средното възнаграждение на тези работници е под 20 долара на час. Работата може да бъде нередовна в определени периоди поради лошото време, краткосрочния характер на строителството и икономическите спадове. Таза категория се нарежда на четвърто място в САЩ по брой на загиналите работници със смъртност 61 на 100 000 души годишно.

9. Общ работник на нефтена платформа.

Това е доста специализирана професия, в която работниците извършват поддръжка на нефтени платформи и тръбопроводи с помощна на ръчни и електрически инструменти. От щатското бюро по трудова статистика прогнозират, че търсенето за тази професия ще намалее бавно през следващото десетилетие. Средната годишна заплата е 29 000 долара.

8. Заварчик.

Работата на заварчика включва спойването на метални части, обикновено иззад защитна маска и визьор, които предотвратяват сериозни наранявания. Според официалната статистика само най-добрите 10% от заварчиците в САЩ печелят по над 22.50 долара на час.

7. Боклукчия

Тази работа няма нужда от описание. Заплащането варира според опита и отговорностите, но според официалните данни средното заплащане на хората в тази професия е само 13.93 долара на час. Това също така е и шестата най-опасна професия в САЩ със смъртност от 41.8 на 100 000.

6. Изграждане и поправка на покриви.

Повечето новооткрващи се работни места в тази професия са вследствие на нуждата да бъдат заместени тези, които са я напуснали поради факта, че на покривите е топло, изморително и мръсно, което кара много хора да се прехвърлят към други дейности в строителството. Средното заплащане от 15.51 долара на час също не е за завиждане.

5. Бърза медицинска помощ.

Животът на хората често зависи от бързата медицинска помощ и останалите служби, работниците в които първи се отзовават на обажданията, което означава, че те са в постоянна готовност 24 час в денонощието. Заплащането варира в отделните региони, но средната годишна заплата възлиза на 27 070 долара.

4. Моряк.

Това е доста обхватна категория, която включва работници на кораби и моряци, които прекарват дълги периоди от време в открито море при лоши метеорологични условия и лоши условия на работа. Рибарите също така имат най-опасната професия в САЩ със смъртност от 141.7 на 100 000. Залог, който не много хора биха приели срещу средна годишна заплата от 34 000 долара.

3. Шофьор на такси.

Независимо от факта, че много таксиметрови шофьори имат изключително гъвкаво работно време и обикновено работят без надзор, тази професия все още се нарежда близо до дъното. Възнаграждението е различно в зависимост от местонахождението, типа компания и бакшишите, но средното заплащане е 10.62 долара на час.

2. Фермер в млекодобивния сектор.

Отглеждането на добитък за добив на мляко е изморителна работа с дълги часове на труд при лоши условия. Различните изчисления на правителството определят нетна годишна заплата от малко на 15 000 долара. Заплатите не включват държавните субсидии и могат да се влияят от колебанията в цените на суровините и пазарното търсене.

1. Дървосекач.

Дървосекач е най-лошата работа в САЩ според проучването на JobsRated.com. Тези работници прекарват целия си работен ден на открито, при лошо време и често в откъснати от света райони. Това също така е и третата най-опасна професии в САЩ със смъртност 82.1 на 100 000 годишно. Дългите часове, големия стрес, изморителната работа и ниското заплащане, което често започва средно от 13.80 долара на часа, допринасят за това тази професия да е най-лошата в САЩ.