Броени часове преди инаугурацията, Барак Обама стана обект и на букмейкърското внимание. В Ирландия букмейкърска къща вече приема залози за възможни фрази, които новият президент ще употреби в своята реч по време на церемонията за встъпването му в длъжност, пише РИА Новости.

Компанията Paddy Power предложи няколко потенциални клишета, които избраният американски президент ще произнесе в речта си. Така например фразата "As I stand here today" („Ето ме днес пред вас"), "Defining moment" („Ключов момент") и „God Bless America" (Боже, благослови Америка) се предлагат с коефициент 12:1. Коефициентът за фразата „Yes We Can" („Да, ние можем") е 10 към 1, а „Change has come" („Промяната дойде") с 8:1.

В архива на букмейкърите има и далеч по-рискови реплики. Така например, ако клиент заложи едно евро на фразата „Always bet on black" („Винаги залагайте на черно!"), то той ще спечели 500 евро. Репликата „Life is like a box of chocolates" („Животът е като кутия шоколадови бонбони") е съответно с коефициент 250:1.

Клиентите на Paddy Power имат възможност да се обзалагат и за цвета на вратовръзката на Барак Обама и името на дизайнера на роклята на Мишел Обама за официалната церемония по встъпване в длъжност на своя съпруг.

Миналата година компанията приемаше облози и за победата на Барак Обама в президентската надпревара в САЩ. В резултат букмейкърите трябваше да изплатят над милион евро на играчите, заложили на победа.