Playboy Enterprises Inc планира да закрие работни места, да консолидира онлайн и печатните си операции и да намали стойността на част от активите си поради понижаващия се брой на читатели на списанието, информира Reuters.

Базираният в Чикаго издател обяви, че ще отчете загуба за четвъртото тримесечие, в резултат на отчисления, свързани с положителната репутация на компанията и други нематериални активи, които се очаква да са в размер на повече от 100 млн. долара.

От компанията не уточняват конкретен брой на работните места, които ще бъдат закрити.

Playboy също така очаква отчисления в размер на 4 млн. долара, свързани с инициативите на компанията за намаляване на разходите.

Компанията също така ще премести по-голям част от нюйоркската си дейност в Чикаго и ще остави на Източното крайбрежие малък брой служители, специализиращи в реклама и продажби. Издателят планира и да преотдаде под наем търговските си площи в Ню Йорк.

Playboy очаква да отчете допълнителни отчисления през първите две тримесечие на 2009 г., свързани с преструктурирането на компанията и обяви, че ще изнесе подробности по намаленията на стойността на активи и съкращенията на служители, когато на 18 февруари публикува резултатите си за четвъртото тримесечие и за цялата 2008 г.

Миналия месец главният изпълнителен директор на Playboy Кристи Хефнър обяви, че ще напусне поста след две десетилетия в компанията. Кристи Хефнър е дъщеря на основателя на Playboy Хю Хефнър.

Вчера акциите на Playboy се обезцениха с 2.6%, до 1.50 долара за брой на Нюйоркската фондова борса.