Прочутата българска Долина на розите се представя днес в Европейския парламент в Брюксел. Проявата се организира от българския евродепутат и заместник-председател на Комисията по регионално развитие на парламента Евгени Кирилов.

Събитието се организира и със съдействието на общините Карлово и Казанлък. Кметовете на двата града пристигат в Брюксел с делегации от общинските съвети и представители на местния бизнес.

В рамките на представянето е включена дискусия на тема "Долината на розите - уникален регион в Европа". В нея, освен българските представители, участие ще вземат също депутати в Европейския парламент, представители на регионалните офиси в Брюксел на общини от Европейския съюз.

Дискусията ще бъде последвана от откриване на фотоизложба, посветена на Долината на розите, от дегустиране на уникални продукти от региона, като розово сладко и гюлова ракия. За гостите на представянето са приготвени традиционни български мускалчета с розова вода.

В рамките на посещението делегациите от Карлово и Казанлък ще се срещнат с представители на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент и ще посетят регионалния офис на испанската община Валенсия в белгийската столица.

Източник: БНР