Парламентът на Сърбия вчера спря работа за два часа, протестирайки срещу решението на държавната телевизия RTS да излъчи тенис мач от Аустрелиън Оупън вместо парламентарната сесия, информира Reuters.

Сръбските тенисисти напоследък се представят много успешно, а в четвъртък RTS излъчи полуфинала на Аустрелиън Оупън между Анди Родик и Роджър Федерер, въпреки че миналогодишният шампион на турнира сърбинът Новак Джокович отпадна в предния кръг.

Решението накара лидерите на основните партии, които са свикнали ежедневните им дебати да бъдат излъчвани на живо по телевизията да спрат работа за трети път от началото на турнира, докато свърши тенис мачът и бъде възстановено прякото предаване от парламента.

Парламентът на Сърбия е известен с бавния си начин на работа, тъй като приемането на законодателните промени там постоянно се натъква на обструкции, а парламентът изостава с месеци от плана за приемането на закони, насочени към ускоряването на приемането на страната в ЕС.

Държавната телевизия на Сърбия получава приходи от платени реклами по време на тенис мачовете, но не и по време на прякото излъчване на парламентарните дебати.