1. Синдромът "женени с деца".

Италиански тип семейство с малки деца, които обичат да крещят по цял ден и дори по цяла нощ. Родителите се карат, децата викат, няма кой да им направи забележка, защото, според родителите, на децата трябва да им се дава пълна свобода и да не им се прави забележка.

2. Секс маниаци.

В правенето на любов няма нищо лошо. Разбира се, става лошо, когато леглото е тип „скърцаща пружина" и се намира точно над вашата спалня. За да покажат на целия блок колко са велики, той/тя обичат да викат силно.

3. С домашни любимци.

Животът в двустаен апартамент може да е доста досаден, когато над вас живее семейство с куче или котка, а канализацията ви не е от най-добрите. Лаенето или мяукането може да са най-малките ви проблеми, а миризмата да ви довърши.

4. Любители на метала и други екстри.

Любимият тип музика на комшиите над или под вас може да не се вписва напълно в представите ви за хубава музика. Това, разбира се, няма да им пречи да я надуват по цял ден и дори късно нощем, купоните може да са честа практика, а стените, подът или таванън ви да ви се струва, че просто липсват. Миризма на цигарен дим и дори трева могат да се промъкват от канализацията.

5. Киноманиаци.

Комшията над вас може да е нощна птица, която обича да компенсира невъзможността да спи с това да му „правите компания", докато гледа на домашното си кино някой филм на макс. Дразнещото в случая често може дори да е това, че следите разговорите на екрана, но без картина.

6. Пълен непукист.

Каквито и проблеми да имате с вашия комшия, можете да си мислите, че ще ги оправите. Да, ама често това е невъзможно. Срещу вас имате пълен темерут, който ще ви отговори: "какво си правя у нас си е моя работа", истински привърженик на тезата "моят дом е моята крепост".

Често можете да се паднете на такива, на които, ако си позволите да направите забележка, може дори да започнат да ви дразнят на по-големи обороти.

Не се опитвайте да карате подобни съседи да плащат тока в общите части, да дават пари за асансьор или чистачка, само ще си загубите времето.

7. Музиканти.

Това е може би един от най-лошите типове съседи. За да се поддържат на добро професионално ниво, на тях може да им се налага да свирят по цял ден. Това определено може да ви изкара от равновесие.

8. Майстори.

От две години живеете в апартамента си, а комшиите над или под вас продължават с ремонта. В началото сте си мислили, че чукането ще отшуми след кратък период от време, но уви. Над вас са истински любители на ремонтите и привърженици на тезата бавно, но изпипано. А какъв по-удобен момент да чукат от това събота сутрин в осем или вечер до 11 часа, когато са свободни, разбира се.

9. Собственици на странни предмети.

Комшията над вас е колекционер на старинни предмети. Какво по-хубаво за него от часовник с кукувица, например, която кука на всеки половин час. Красива мелодия, но на втория ден започва да те дразни, особено когато в 12 часа през нощта, в най-сладкия си сън и при пълна тишина, чувате дванадесет прелестни кукания.

10. Пенсионери, които не чуват.

Разбира се, че имаме уважение към старите хора и сме съпричастни с техните проблеми. Може би е добре да помислите да им купите нов телевизор в спалнята над вас, който не е чернобял и за който и вие имате дистанционно - да можете към два да го изключвате. Не забравяйте да купите и последен модел слушалки. Помагате на тях, помагате и на себе си, повярвайте - инвестицията си струва.

11. Икономични.

Съседите ви са изключително икономични. Те не биха се притеснявали да имат, примерно, печка-чудо и не ги мързи да я захранват с въглища. Разбира се, няма да ви питат преди това дали пушекът се усеща и във вас. Друг вариант е да инсталират климатик на вашата стена, над която спите. Няма как да ги убедите, че от вибрациите леглото ви се тресе, без да е водно или специално вибриращо.

12. Психично болни.

За съжаление, процентът на този род хора у нас е доста голям. В последно време много от обитаващите психични институции бяха пуснати. Тук проблемите може да са сериозни. От това жилището под вас и коридора ви да стане бунище до това да ви звънят, тормозят, следят и какво ли още не.

13. И накрая пълни темерути.

Културата у нас е под всякаква критика. Като започнем от това да си изхвърлят боклука през прозореца и свършим с това да се качват няколко етажа нагоре и да го зарязват там. Разговор с този тип съседи често може да преминава всякакви граници на нормален тон и да завършва зле (у нас дори и с физическо насилие).