Все още няма официално потвърждение на появилата се в медиите информация за оставка на директора на НАП Мария Мургина, нито се посочват причини за нея. От пресслужбата на НАП съобщиха за Profit.bg, че г-жа Мургина е в 10-дневен отпуск, след което ще бъде представено официално становище на агенцията.

На въпрос на Profit. bg относно появилата се по-рано в медиите информацията, от пресслужбата обясниха, че всички данни до момента се неофициални и от там не могат да посочат източник на информацията.

Според БГНЕС молбата за напускане на директора на НАП Мария Мургина е депозирана лично в кабинета на министъра на финансите Пламен Орешарски, който трябва да реши дали да я приеме, докато според в. "Сега" и депутата Яне Янев, от вчера директорът на НАП няма достъп до класифицираната информация.

Според служители от Агенцията Мария Мургина е била на работа вчера до късния след обяд.

Същевременно днес независимите депутати Яне Янев и Димитър Абаджиев ще поискат изслушване на министъра на финансите Пламен Орешарски в парламента по източването на ДДС чрез високопоставени служители в Националната агенция по приходите.

Абаджиев съобщи за БНР, че очакват в скоро време да бъдат повдигнати обвинения към служители от НАП, докато Яне Янев - председател на партия Ред, законност и справедливост пряко обвини Мария Мургина, чe е замесена в скандала с източването на ДДС.

Още по темата:

Мургина подаде оставка