Двама българи се явиха пред американския федерален съд в Атланта по обвинение в кражба на номера на кредитни карти, предаде The Atlanta Journal-Constitution.

Николай Николов и Йордан Кавоклов, на 23 години, са били арестувани с над 57 хиляди долара кеш. Двамата са прикрепили сканиращо устройство на банкомати в областта на Атланта, за да откраднат банкови номера и пароли от истинските им притежатели. Смята се, че жертвите на кражбата са стотици.

Според прокурора Дейвид Нахмиас, устройството на двамата е записвало автоматично информацията от дебитната карта при използването й, а скрита камера е записвала автоматично набраният на клавиатурата личен код.

Двамата са изпращали информацията в Русия и България, като в замяна са получавали информация за сметки на клиенти извън щата. Двамата са качвали информацията на неактивирани карти, откраднати от магазини.

Николов и Кавоклов са арестувани на 6 ноември, след като свидетели са съобщили, че са ги видели да използват множество карти на банкомат.

В тях са намерени 80 откраднати карти с променен магнитен код и записани пароли, както и 3000 долара в дребни банкноти. Последвалото претърсване довежда до откриването на 57 хиляди долара кеш, половината от които са били скрити във вратата на ягуара на един от двамата.

Ако вината им бъде доказана, всеки от тях може да получи до 60 години затвор и глоба до 250 хиляди долара.

Още по темата:

Обвиниха българи в една от най-големите измами с акции

Кредитните карти - следващите засегнати от кризата

Кредитна карта или кредит - кое е по-популярно?

Източник: БГНЕС