Британската автомобилна компания Bentley показа новия си моделContinental Supersports малко преди Женевското автомобилно изложение. Компанията го описва като най-бързото Бентли, произвеждано някога, с двигател с мощност от 630 конски сили, ускоряващ от нула до 100 километра в час за 3.7 секунди, предаде ДПА.

Бентли съобщи, че е започнала проекта на новия концептуален модел като експеримент за намаляване на теглото със 110 кг и увеличаване на мощността на предходния модел Continental GT Speed с използването на олекотени материали. За компанията е било предизвикателство въвеждането на технологията FlexFuel, при която за гориво се използва смес от бензин и етанол, без да се жертват възможностите на суперавтомобила.

Към каросерията на автомобила са добавени допълнителни въздухоотводи за подобряване на достъпа на въздуха до шестлитровия двоен турбодвигател. Вертикалните въздухоотводи

придават на колата по-агресивен вид. Благодарение на роботизираната шестстепенна скоростна кутия времето за смяна на скоростите е намалено наполовина.

Източник: БТА